Slået op d.

Gode råd til din praktikansøgning

praktikansøgning

Hvis du skal til at søge praktik, så skal du have din praktikansøgning i orden som noget af det første. Denne er din chance for at give et godt førstehåndsindtryk på din kommende chef. Netop derfor er din praktikansøgning ikke noget, som du bør tage let på. Den skal være fejlfri og afspejle din personlighed samt professionelle evner.

Hvis du har behov for inspiration til din ansøgning, så læs med herunder, hvor vi kommer med nogle gode råd. Du vil også kunne se et praktikansøgning eksempel længere nede.


De gode råd er:

  1. Læs korrektur på din praktikansøgning
  2. Hver ansøgning er unik
  3. Understreg hvad du kan gøre for dem
  4. Vær kreativ
  5. Vedhæft et relevant CV

 

1. Læs korrektur på din praktikansøgning

Hvert år udsendes der et hav af praktikansøgninger, og en stor del af disse ryger direkte i skraldespanden hos virksomheden efter et kort kig. Hvorfor? Stavefejl og mærkværdigt sprog.

Et dårligt sprog med mange fejl er noget af det første, som en chef vil ligge mærke til, når han eller hun læser din ansøgning i gennem. Derfor bør du altid få en ven eller familiemedlem til at læse din praktikansøgning igennem for fejl eller andre formuleringer.

Ofte ser vi ikke selv vores fejl, da vi nærmest har indlært, hvad der står i teksten. Et par friske øjne vil derfor hurtigt opdage nogle af de ting, som du ikke længere vil være i stand til at se.

Det er synd at misse chancen for en fed stilling, kun på grund af enkelte slåfejl, som let kunne have været rettet.

 

2. Hver ansøgning er unik

De fleste af os sender naturligvis mere end én ansøgning afsted, når vi skal ansøge om et job. Denne proces kan være lang og frustrerende, men det er virkelig vigtigt ikke at springe over, hvor gærdet er lavest. En chef vil på 2 sekunder spotte, hvis din praktikansøgning også er blevet sendt ud til 10 andre steder, og det svækker dine chancer meget.

For en chef er det vigtigt at dennes kommende ansatte er motiveret for at arbejde for netop ham eller hende. Derfor er det er dårligt signal at sende, hvis du indleverer den samme ansøgning, som kunne passe på hvilken som helst anden virksomhed.

 

3. Understreg hvad du kan gøre for dem

En fejl som en del ansøgere begår er, at de ikke understreger nok, hvorfor virksomheden lige netop skal vælge dig. Du nævner muligvis, hvad du kan – helt generelt.

Men vær mere præcis end det: Hvad kan du gøre af forskel for lige netop denne virksomhed? Kom med et eksempel der viser, hvordan dine kvalifikationer kan løse nogle af de opgaver, som bliver nævnt i jobopslaget.

At være konkret viser dem at du virkelig KAN løse opgaverne samt at du faktisk har tænkt over de opgaver, som du vil få stillet. Det hjælper samtidig også med at gøre din praktikansøgning unik til netop denne virksomhed, hvilket er enormt vigtigt jævnfør punkt 2.


Quick fif:

Transformér tidligere stillinger til relevante kompetencer.

Eksempelvis: Du har siddet ved kassen i 2 år. 

Oversat: Du har erfaring med kundekontakt og service. Herudover er du mødestærk og loyal overfor din arbejdsgiver.


 

4. Vær kreativ

Det kan lyde nemt at sige: Vær kreativ. Men det er faktisk enormt vigtigt, og mange af os glemmer det til tider.

Du bliver nødt til at tilpasse din ansøgning af 2 grunde.

  1. Hvis du søger en stilling i et reklamebureau eller som grafisk designer, så er det virkelig uklogt at aflevere en praktikansøgning i form af et kridhvidt Word-dokument. Dette viser virksomheden, at du ikke tænker visuelt ud af boksen, hvilket ofte er et krav, hvis du vil arbejde i sådan en stilling.
  2. Du fanger chefens opmærksomhed. Forestil dig at du er chef og skal til at læse 40 praktikansøgninger igennem. Hvis du pludselig spotter en farvet og sjov forside, der skiller sig ud fra alle de andre, så er det den du starter med. Nu har du allerede skabt et positivt førstehåndsindtryk, og chefen er endnu ikke begyndt at læse om dig.

 

5. Vedhæft et relevant CV

Ofte modtager chefer CV’er der indeholder informationer, der slet ikke er relevante for den pågældende virksomhed. Det er spild af plads og vidner om, at denne ansøger ikke har tænkt nok over, hvorfor han eller hun søger stillingen.

Ligesom med praktikansøgningen skal hvert CV være unikt – nogle gange kan elementer genbruges, men de færdigheder, der passer til det ene job, passer nødvendigvis ikke til det andet.

I dit CV bør du også udnytte muligheden for at vise alt, hvad du før har lavet. Også selvom det er noget amatøragtigt, som du har lavet i fritiden. Det kan vise en kommende chef, at du er en go-getter, der ikke er bange for at prøve nye ting.

Alt tæller så hvis du har et eller andet, der er relevant for stillingen, så bør du nævne det. Hvem ved – måske er det lige denne information, der gør, at din kommende chef kalder lige netop dig til samtale.

praktikansøgning


Praktikansøgning eksempel

Vedr.: Ansøgning om praktikstilling hos VIRKSOMHED.

 

Mit navn er NAVN, jeg er ALDER år og studerer STUDIE på UDDANNELSESSTED, hvor jeg begyndte i efteråret 2014. Her bliver jeg undervist i kommunikationsfokuserede fag som blandt andet marketing og kommunikationsplanlægning. Begge af disse fag indeholder netop det, som I beskriver i jeres jobopslag. Det seneste semester skulle vi nemlig blandt andet gennemføre egne dybdegående interviews, fokusgruppeinterviews og efterfølgende transskribere dem. I denne forbindelse fandt jeg ud af hvor meget, jeg brænder for netop denne type arbejde. Udover at arbejde med forbrugeradfærd og kommunikation, har jeg yderligere beskæftiget mig med marketing strategi og brand positionering på min uddannelse.

Hvorfor jeg ansøger

I søger en studerende, der interesserer sig for marketing og den kvalitative metode. Det gør jeg, hvilket mit uddannelsesvalg også viser. Alle de ting, som bliver nævnt i jobopslaget er emner, som jeg har arbejdet med og har meget stor interesse for, hvilket er grunden til, at jeg ansøger.

Herudover er VIRKSOMHEDEN indenfor den branche, som jeg virkelig gerne vil arbejde i også senere i min karriere, så hvis jeg kunne få chancen for at arbejde hos jer allerede som studerende, ville det være drømmen for mig.

Hvorfor skal I vælge mig?

Hvis I vælger mig, får I en medarbejder, der ikke bare venter på at få en opgave serveret, men selv er opsøgende. En person, der gerne vil arbejde og som ikke er der for pengenes skyld, men fordi jeg brænder for at arbejde indenfor kvalitative undersøgelser og analyse af forbrugeradfærd.

Herudover har jeg stor erfaring fra mit studie med at udføre kvalitative undersøgelser såsom enkeltmandsinterviews og fokusgruppeinterviews samt transskribering og fortolkning af disse. Jeg kender fordelene og ulemperne ved de forskellige metoder både økonomisk, men også med hensyn til hvilke typer af resultater, man søger i forskellige sammenhænge og dermed hvornår det er mest hensigtsmæssigt at udføre det ene frem for det andet. Derfor håber jeg meget på, at I vil overveje mig, som jeres kvalitative analyseassistent, da jeg er overbevidst om, at det kunne blive et stærkt samarbejde.

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Med venlig hilsen

ANSØGER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *