Slået op d.

Praktikanter gror hos Kassekreditten

Erfaringen med at kreditvurdere er en af årsagerne til, at praktikanter taler varmt om Kassekreditten som praktiksted.

 SPONSORERET INDHOLD

Mange uddannelsesforløb er bygget op omkring praktikperioder. Det er ikke altid nok at være god til at læse sig til ny viden, det er også vigtigt at lære fagområdet ved at beskæftige sig med det rent praktisk. Få det gennem fingrene så at sige. Når det kommer til praktikperioder, er det altafgørende for den enkelte studerende at få en god praktikplads, hvor der både følger ansvar og ikke mindst en klar handlingsplan for forløbet.

Gode erfaringer

Praktik er til for at tilegne sig en masse erfaring i det stofområde, du som studerende læser inden for. Det gælder om at beskæftige sig med de arbejdsopgaver, som du kan se frem til på den anden side af din uddannelse, og det er derfor vigtigt, at du finder det helt rigtige praktiksted, der lever op til de krav, som du stiller.

Mathias Jensen er en af de studerende, der har fundet en praktikplads, som han er glad for.

”Kassekreditten er den helt rigtige praktikplads for mig. Jeg får greb om de arbejdsopgaver, der virkelig interesserer mig, såsom kreditvurdering,” siger han.

Gode erfaringer i praktikperioden kan være afgørende for, hvordan de studerendes forløb i uddannelsen bliver. Et godt praktiksted øger motivationen og arbejdsglæden i fremtiden. Det er især et mål for Kassekreditten at give praktikanterne en god oplevelse i branchen.

”Det er vigtigt for os, at vi efterlader et godt indtryk hos vores praktikanter. Det kan blive vores kollegaer i fremtiden,” fortæller direktør Casper Ravn-Sørensen.

Glæden ved ansvaret

En af metoderne, hvor praktikanter lærer mest, er ved at få et ansvar. Det er også den erfaring, som Mathias Jensen har erfaret hos Kassekreditten.

”Jeg får meget ansvar hos mit praktiksted, hvor jeg hjælper kunder med at låne penge. Ansvaret motiverer mig til at tage flere arbejdsopgaver,” understreger han.

For direktør Casper Ravn-Sørensen bestræber Kassekreditten også på at give deres praktikanter så stort et ansvar som muligt.

”Det er klart, at vi ønsker at give praktikanterne et så godt praktikforløb som muligt. Og vi erfarer ofte, at det er gennem et større ansvar, at de gror.”

En praktikperiode indgår typisk i uddannelsesforløbene for at give de studerende dels erfaring og dels udvikle en motivation hos de studerende til at færdiggøre deres uddannelser. Og det nikker Mathias Jensen genkendende til.

”Jeg er helt sikkert blevet mere motiveret til at læse videre,” siger han.

En social gevinst

Arbejdspladser er ikke kun gode, når de tilbyder arbejdsopgaver, der passer til dig. På en arbejdsplads er altafgørende, at du føler dig tilpas. Her spiller det sociale liv på arbejdspladsen en stor rolle. Når praktikanterne skal i praktik hos en arbejdsplads, er det derfor vigtigt, at den tilbyder et godt arbejdsmiljø og et en god blanding af ældre og yngre kollegaer.

”For mig er det vigtigt, at der både er ældre kollegaer med meget erfaring, men også yngre kollegaer og praktikanter. Og det har Kassekreditten,” siger Mathias Jensen.

Selvom arbejdet naturligvis er i størst fokus hos Casper Ravn-Sørensen, så bliver der også gjort en indsats for et godt socialt arbejdsmiljø hos Kassekreditten.

”Vi forsøger at skabe et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere med forskellige arrangementer og sørge for, at der er en variation af ældre, erfarende medarbejdere og energiske, yngre medarbejdere,” siger han.

Vær opmærksom, når du søger

Når du skal søge efter et praktiksted, hvor du får mest ud af det, så skal du være opmærksom. Du skal være opmærksom på, at du får de ønskede arbejdsopgaver, der passer til dig. Derudover skal du altså søge et sted, hvor du får noget ansvar.

Ansvaret giver dig gode redskaber og masser af erfaring. Til sidst er det også vigtigt, at du føler en god kemi med arbejdspladsen. De skal kunne tilbyde et godt og sundt arbejdsmiljø, hvor du føler dig tilpas blandt dine kollegaer. Og kunne det have interesse for dig at komme i praktik hos Kassekreditten, så står direktør Casper Ravn-Sørensen med åbne arme.

”Vi håber, at vi kan tilbyde praktikplads for nye studerende i fremtiden også,” slutter han.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *